Raggmunk
Hej Måndag!
Idag är jag hemma med en fortfarande sjuk Lucas. Ringde Vårdcentralen imorse och de sa att vi skulle låta dagen gå och se om febern ger sig. Annars så skulle vi höra av oss imorgon eller på onsdag igen. Så länge som febern inte är allt för hög och håller i sig så är det ingen fara. Så vi håller tummarna att han blir frisk och kan åka till förskolan och leka med sina kompisar snart.
Igår åt vi raggmunk till lunch. Gud så gott! Det är inget som vi äter så ofta, men när jag känner att jag har lite extra tid i köket och David är hemma så brukar jag passa på.
Burkar göra enligt följande recept från Per Morberg.

Recept för 4 - 6 personer
800 g fast potatis (8–10 st)
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl standardmjölk
1 ägg
600 g rimmat sidfläsk, skivat
smör, till stekning
- Skala potatisen.
- Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
- Stek fläsket i en stekpanna och håll det varmt. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.
- Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.
- Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
- Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
- Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon



